Sök väg: »

Frågor och svar!

Har Tomteland eget boende i parken?
-Nej, men vi har olika typer av boendeanläggningar som har "Tomtelandspaket" där logi och entré till Tomteland ingår. Klicka på boende för mer information!

Ligger Tomteland mitt i Mora?
-Nej, Tomteland ligger i Mora kommun, men 18 km utanför själva Mora, på Gesundaberget i byn Gesunda. Klicka här för att få en vägbeskrivning!

Parkering
Ca 150 m före entrén hittar du den stora parkeringen. I dagsläget har vi inte någon avgift för parkering.

Skötbord och toaletter
Toaletter finns på ett flertal ställen runt om i parken. Skötbord finns vid entrén, tomtemors café och i tomtens verkstad. Toaletter finns utmarkerade i programmet, det går också bra att fråga personalen i parken.

Egen Matsäck?
Till Tomteland får man gärna ta med sig egen matsäck.
Vid bra väder så kan man ta plats på någon av alla bänkar och bord som finns utomhus i parken, finns även en slogbod med eldstad vid bakre delen av Aurorasjön.
Vi sämre väder kan man förtära sin matsäck i Trollens hus där det även finns en eldstad. Ved finns på plats om man vill grilla korv m.m

Allergi
Har du frågor gällande matallergier går det bra att kontakta oss på Tomteland på telefon: 0250-28770.

Hur lång tid tar besöket på Tomteland?
Skall man få uppleva  allt som händer och sker behöver man stanna minst hela dagen! Det gör också de flesta av våra gäster. De kommer tidigt vid öppning och går hem vid parkens stängning. 
Vi rekommenderar faktiskt att man besöker oss två dagar. En dag för att följa med i teaterprogrammet och en dag att göra kringaktiviteter. Vår entrébiljett gäller även för entré nästkommande dag förutsatt att vi har öppet då, samt att man tog en stämpel på handen när man gick hem första dagen.
Endast stämpel från dagen innan gäller som fri entré dag 2 på Tomteland 

Skrindor
Skrindor finns att hyra vid entrén så att ni lätt kan frakta runt eran packning under dagen.

Finns det förvaringsskåp?
I dagsläget finns det tyvärr inga förvaringsskåp.

Vad händer vid dåligt väder?
- Tomtelands program körs även i dåligt väder. Se till att klä er efter rådande temperatur och nederbörd! Vid extremfall när det är väldigt kallt eller ihållande spöregn flyttar vi in aktiviteterna eller hittar på alternativa saker att göra tillsammans med besökarna. I värsta fall kan vissa aktiviteter komma att ställas in, detta händer dock ytterst sällan.

Hundar
Hundar får följa med in i parken men måste hållas kopplade hela tiden och får inte följa med in i husen. Från i sommar får även hundar följa med i den del som Tomten har sina renar och getter. Viktigt är dock att inte våra djur blir stressade.
Tack för visad hänsyn. 

Frigående höns och ankor!
Tomtens fåglar är frigående vilket gör att de kan knata runt lite som dom vill i parken. Var snäll och jaga inte fåglarna och håll koll på medföljande hundar så att inte dom jagar fåglarna.(Sommartid)


Webdoc CMS