Sök väg:

Frågor och svar!

Har Tomteland eget boende i parken?
-Nej, men vi har olika typer av boendeanläggningar som har Tomtelandspaket där logi och entré till Tomteland ingår. Klicka här för information om boende!

Ligger Tomteland mitt i Mora?
-Nej, Tomteland ligger i Mora kiommun, men 18 km utanför själva Mora, på Gesundaberget i byn Gesunda.

Kan Tomteland även vara intressant för vuxna?
- Absolut, Tomteland är en av Dalarnas största sevärdheter. Här finns mycket att se och göra för vuxna utan barn. Våra äldre gäster är en växande skara på Tomteland. De uppskattar de gedigna byggnaderna, djuren, delar ur programmet, att äta en bit mat, handla i butiken eller bara strosa runt i de vackra omgivningarna.

Hur lång tid tar besöket på Tomteland?
- Skall man få i sig allt som händer och sker behöver man stanna minst hela dagen! Det gör också de flesta av våra gäster. De kommer tidigt vid öppning och går hem vid parkens stängning. Tomteland är en heldagsupplevelse för hela familjen fylld med teater och äventyr!
Vår entrébiljett gäller även för entré nästkommande dag förutsatt att vi har öppet då, samt att man tog en stämpel på handen när man gick hem första dagen. 

Vad händer vid dåligt väder?
- Tomtelands program fungerar utmärkt i dåligt väder. Se till att klä på er efter rådande temperatur!

Hundar!
Hundar får följa med in i parken men måste hållas kopplade hela tiden. dom får dock inte följa med in i husen. Hundar får dock inte följa med i den del av parken där man hittar Tomtens renar och älgar. Skyltar om detta finns även i parken.

Frigående Höns, Ankor och Påfåglar!
Tomtens fåglar är frigående vilket gör att de kan knata runt lite som dom vill i parken. Var snäll och jaga inte fåglarna och håll koll på medföljande hundar så att inte dom jagar fåglarna.

Webdoc CMS