Sök väg:

Sagolandet Tomteland har något för alla!

Grupper och specialarrangemang kan bokas året om. Specialprogram finns bl.a för pensionärer, skolresor, förskole- och fritidsbesök. Dessutom är vi duktiga på att arrangera företagsevenemang som t.ex konferenser och personalfester. Vi skräddarsyr även evenemang efter önskemål!

Konferens
Tomteland är en av Sveriges största temaparker, vackert belägen nedanför Gesundabergets fot invid sjön Siljan i Dalarna. Tomteland hyser vanligtvis både tomtar och troll i en genuin och vacker sagomiljö, men lämpar sig även utmärkt för konferenser och allehanda företagsarrangemang. Konferensen på Tomteland börjar med en promenad genom den 11 hektar stora parken förbi vattenfall och småsjöar en solig vårmorgon eller genom rimfrostat vinterlandskap. Klassisk musik blandas med fågelsången och inger en harmonisk start till konferensen.

Väl framme i konferenslokalen, Tomtens verkstad (en av Europas största timmerbyggnader) sprakar brasan i den magnifika öppna spisen och levande ljus brinner på borden. Det är högt i tak på Tomtelands konferenser, närmare 12m för att vara exakt.

Studiegrupper
Vi får ofta besök av olika yrkesutbildningar och liknande som vill komma och titta på vår verksamhet.
Dessa besök brukar börja med en guidad tur genom parken där man får höra lite grundinformation om Sagolandet Tomteland samt får en möjlighet att skapa sig en uppfattning om företaget som helhet.
Guidningen avslutas i Tomtens verkstad och därefter så inriktar man sig på den del av verksamheten som gruppen är där för att studera.

Researrangörer
Sagolandet Tomteland är öppen för besök av förbokade grupper under hela året. Vi har 2 typer av säsonger. Dels när parken är öppen för allmänheten samt när parken är stängd för allmänheten. Det som skiljer de olika säsongerna är priser & utbud.
Under parkens ordinarie öppettider så går gruppen direkt in i det ordinarie programmet för dagen och har naturligtvis tillgång till hela det ordinarie utbudet av aktiviteter, teatrar och faciliteter. Sedan kan ni som researrangör boka ytterligare aktiviteter så som egen Nisse som guidar er under besöket, mat, dryck, häst & vagn/släd tur, mm.  

Utanför parkens ordinarie öppettider så skräddarsyr vi ett program efter gruppens önskemål.
Alla grupper blir mötta vid entrén av en Nisse som sedan guidar er upp genom Sagolandet till Tomtens hus. På vägen kommer ni att få höra lite om parken och de saker vi passerar. Där efter så anpassar vi besöket efter era önskemål. Ni bör dock räkna med att ett besök tar minst 2 timmar.

Det är bra om ni har uppgifter på hur länge ni vill stanna, om ni vill ha mat/fika, aktiviteter, mm vid förfrågan så att vi direkt kan komma med förslag om aktiviteter samt prisbild.

Planerar ni att komma med 10 grupper eller fler under året och kan preliminärboka datum för dessa så föreslår vi att ni skriver ett samarbetsavtal med Tomteland för att få bästa pris & service

Webdoc CMS