Dagsprogram sommar 2017

Sagolandet Tomteland presenterar teateräventyret ”Den magiska striden”

Ta steget in i sagornas värld och bli en del av Den magiska striden- sommarens nya interaktiva teaterföreställning i tre akter.

 Starttid

 Aktivitet

 Plats

 09.45 

Entrén öppnar

 
 10.15 

Den magiska striden - akt 1

Sagofén, Häxan och Nissen som välkomnar er till en magisk dag i Sagolandet Tomteland. Alven, skogens väktare, kommer förbi och ber om hjälp. Inte med något allvarligt, någon behöver bara vakta hans mäktiga pilbåge en stund. Och det kan väl inte gå snett… Eller?
Nissebyn
 10.45 

Trollsafari

Ta en promenad upp till stora torget, men håll ögon och öron öppna! Tomtelands skogar kryllar av troll och vid den här tiden brukar de synas bland träden när de letar mat och leker kurragömma med varandra. 
 Stora torget
 11.30

Paus för egna äventyr

Vid stora torget kan du passa på att ge Tomten en kram, ta en titt på häxbrygden som kokar i Häxans hörna inne i Storstugan –lova att inte smaka!- och hälsa på de sagoväsen som bor på Tomteland. Här är det även lämpligt att ta en lunchpaus.
 Överallt
 12.30

Häxrock!

Världens knasigaste Häxa rockar loss med sina vänner. Häng med du också! Garanterat fullt av bus, för det verkar som om Häxan planerar att lura Sagofén på något sätt…
 Torgscenen
 13.30

Den magiska striden - akt 2

Nissen beger sig till Trollriket för att möta Alven. Pilbågen är bortslarvad och risken är nu stor att den hamnar i Trollkungens händer. Det enda skyddet mot bågens kraft är älvornas magiska speldosa. Men var är den nånstans? Vill älvorna hjälpa till? 
 Trollrike
 14.15

Sångstund för de minsta

Ha en mysig sångstund tillsammans med några av Tomtens vänner.
 
  14.30

Bus och skoj

Dags för lek och tok med några av Tomtelands invånare. Möt dem på torget och se vad de har på gång just idag.
 Torget
 15.15

Den magiska striden - Akt 3

Alven, Sagofén, Häxan och Nissen slår sina kloka huvuden ihop. Goda råd är dyra och nu behöver alla hjälpa till. Du också! Med hjälp av Tomtekraften kan vi kanske tillsammans besegra Trollkungen och få tillbaka pilbågen. Men är vår kraft stark nog? 
 Trollrike
 16.00

Tomteland stänger portarna

Tack för idag och varmt välkomna tillbaks för mer kramar och busiga äventyr!
 


Vi reserverar oss för ändringar i programmet - ifall Häxan varit i farten och hittat på bus...