Omsorg & ansvar 2020-2021

 Vi anpassar hela tiden vår 18 hektar stora park och verksamhet så att vi med omsorg och ansvar för våra gäster och medarbetare kan hålla öpet på ett tryggt och säkert sätt. Det innebär justeringar och kanske även begränsningar av  upplevelser och aktiviteter som vi hoppas att du som gäst har överseende med. 

Här kan du läsa om våra anpassningar. OBS! Vi följer kontinuerligt Folkhälsomyndigheten restriktioner och kan i och med det behöva göra fler och andra förändringar under pågående säsong.

Upplevelser och aktiviteter 

Nu kan du som gäst vandra runt i vår 18 hektar stora park och träffa på några av våra sagofigurer som bor i de sagolika miljöerna. En sagovandring som gör det möjligt att hela tiden hålla avstånd till andra sällskap. I de sagolika husen kan du leka och klättra och upptäcka. Det är enkelriktat i husen och i de mindre husen får bara ett sällskap i taget vistas.

Så här fungerar programmet

Programmet anpassas hela tiden efter gällande restriktioner. Så länge 8-personersregeln gäller utgår våra musikala föreställningar men sagofigurer finns runt om i parken på den sagolika vandringen genom Skogstomtebyn, Trollrike, Sagotorget, Drakland och Huldrans glänta.

Avstånd 
Eftersom det finns begränsningar gällande avstånd mellan sällskap och samlingar av människor kan det uppstå köer.
Se till att ALLTID hålla avstånd i sådana situationer.
I våra sagolika hus är det enkelriktat för att underlätta flödet och så att du som gäst har lättare att hålla avstånd.
I våra restauranger har vi anpassat möblering så att vi kan hålla det avstånd som krävs mellan borden. För att kompensera för färre sittplatser inne i byggnaderna har vi tält uppställda i parken med fler sittplatser.
Under tider då vi kan ha föreställningar  har vi gästvärdar som räknar hur många gäster som kan vistas där.
Kommer du till en miljö/publikplats där det är fullt enligt gällande regler för distansering
hänvisas du vidare till alla andra upplevelser och aktiviteter i sagolandet. Sedan kan du återkomma till den aktuella miljön vid ett senare tillfälle.  För att alla ska  ha möjlighet att ta del av så många upplevelser som möjligt i alla de olika sagomiljöerna har vi kortare och fler äventyr med sagofigurerna. Vi kan dock inte garantera att du får plats vid alla tillfällen. Vi hoppas att du som gäst har full förståelse för det.  
OBS! Även under normala förhållanden på Tomteland -hinner man inte se och göra allt på 1 dag.

Barnen och sagofigurerna
Eftersom det är vanligt att barn som besöker oss vill vara nära sagofigurerna och krama dom och hålla handen mm, är det bra om ni vuxna förbereder barnen på att vi kan vara nära varandra - fast på håll.  Visa gärna barnen vår fb-film som visar hur vi kan luftkramas och göra olika skojiga hälsingar utan att ta i varandra.

Ha alltid ditt program redo
I ditt program kan du tydligt se var alla sagolika platser finns, vilka tider de är öppna, vilka sagofigurer som är där och vad du kan uppleva på varje plats.

Mer att göra
Våra djur vill ha besök. Klätteraktiviteter finns på flera ställen runt om i parken. Häst o vagnturen går genom förtrollade skogen och de sagolika husen runt om i parken är såklart öppna där man kan leka, klättra och upptäcka.

Begränsningar
Den magiska pinglan är ett litet armband som barnen får av Tomtemor. Den här säsongen får de vuxna hjälpa barnen tillverka och sätta fast pinglan, naturligtvis under tomtemors påseende. 
Vi kan inte sätta ut pennor i Tomtens hus till önskelistor eller i Skugglandet för Skugglandsspelet. Barnen gärna får ta med önskelistorna hem och fylla i och posta.

Hygien
Handspritstationer kommer att finnas runt om i parken samt vid varje kassa. Vi arbetar kontinuerligt med städning och renhållning av parken under dagen.

Inför ditt besök

18 hektar UTOMHUS-upplevelse
Tomteland är 18 hektar, 25 fotbollsplaner så vi har gott om plats a tt sprida ut sig på. De olika sagolika miljöerna ligger utspridda runt om i parken: Skogstomtebyn,  Julgransskogen, Trollrike, Sagotorget, Drakland och Skugglandet, Förtrollade skogen. KLÄ DIG VARMT så du kan promenera omkring och uppleva alla miljöer.

Planera ditt besök dagar med mindre besökare i parken
Under vintern brukar det vara färre gäster på fredagar och söndagar och betydligt fler på lördagar. Framförallt sista lördagen i november, samt första och andra lördagen i december är de mest välbesökta under vintern. 
Under sommaren brukar fredagar till måndagar vara dagar då det kan vara lite mindre gäster i parken och övriga dagar lite fler.

Ej förbokning
Du behöver inte förboka ditt besök hos oss.

Kontantfri park
Vi är en kontantfri park. Vi tar kort och swish på samtliga försäljningsställen.

Restauranger & butiker
Vi har fler matserveringar än vanligt och fler sittplatser i olika tält utomhus som kompenserar för de utökade avstånden mellan borden i våra restaurangmiljöer. KLÄ DIG VARMT så att du kan äta utomhus. Tomteland är ju en utomhusupplevelse. Vi har också fler butiksställen i parken för att minska köbildning. Dagar med mer besökare i parken finns värdar som ser till att det inte blir för mycket besökare i byggnaderna. Därför kan det hända att du bli ombedd att återkomma lite senare till en byggnad.

Eget ansvar
Vi är trygga med att du som gäst följer alla gällande rekommendationer och undviker besök om du känner dig sjuk. Vi är övertygade om att du och ditt sällskap håller avstånd till andra sällskap under ditt besök och att du har förståelse för våra anpassningar. Är du en långväga gäst så spara ditt besök till ett senare tillfälle. Sagolandet Tomteland och alla sagofigurer finns kvar och väntar på dig.

Info
Har du funderingar så hör av dig till oss på facebook, info@tomteland.se eller 0250-28770 mån-fre 10-14.

Tillsammans kommer vi få en härlig och sagolik upplevelse i sagolandet!