Omsorgsfull & ansvarsfull sommar 2020

I sommar kommer vår 18 hektar stora park och verksamhet vara anpassad så att vi med omsorg och ansvar för våra gäster och medarbetare, kan genomföra säsongen. Det kommer innebära justeringar och kanske även begränsningar av vissa upplevelser och aktiviteter som vi hoppas att du som gäst har överseende med. Detta har vi dock kompenserat genom att öppna fler miljöer och har fler sagofigurer runt om i parken. Detta gör att du som gäst har fler ställen och upplevelser att besöka. Alla våra gäster får alltså mer utrymme och kan sprida ut sig ännu mer i parken i sommar.

Här kan du läsa om våra anpassningar. OBS! Vi följer kontinuerligt Folkhälsomyndigheten restriktioner och kan i och med det behöva göra förändringar under pågående säsong.

Upplevelser och aktiviteter

Alla upplevelser sker utomhus som vanligt. I sagomiljöerna runt om i parken träffar man på alla våra kända sagofigurer och kan vara med om spännande upptåg och äventyr tillsammans med dom. Älvor, troll, drakar, grymvättar, Älvadrottningen, Alven, Huldran, Skuggvittran, Häxan, Sagofén, Prinsen, Prinsessan, Drakälvan, Naturia skogsdryaden, Flora och Kluring, Tomten och Tomtemor m fl. Dessutom har vi, som sagt, skapat fler upplevelser i form av miljöer, sagofigurer och aktiviteter för våra gäster.

Avstånd
Eftersom det finns begränsningar gällande avstånd mellan sällskap och samlingar av människor kan det dock uppstå köer. Kommer du till en miljö där det är fullt enligt restriktionerna har vi gästvärdar som hänvisar dig vidare till alla andra upplevelser och aktiviteter i sagolandet. Sedan kan du bara återkomma till den aktuella miljön vid ett senare tillfälle.

Barnen och sagofigurerna
Eftersom det är vanligt att barn som besöker oss vill vara nära sagofigurerna och krama dom och hålla handen mm, är det bra om ni vuxna förbereder barnen på att vi kan vara nära varandra - fast på håll.  Visa gärna barnen vår youtube-film som visar hur vi kan luftkramas och göra olika skojiga hälsingar utan att ta i varandra.

Ha alltid ditt program redo
I ditt program kan du tydligt se var alla sagolika platser finns, vilka tider de är öppna, vilka sagofigurer som är där och vad du kan uppleva på varje plats.

Mer att göra
Våra smådjur längtar efter besök, hönsen, kaninerna, katterna, getterna och ankorna. Klätteraktiviteter finns på flera ställen runt om bl.a. på Älvaberget och i Skugglandet. I vår sjö kan du leka, åka båt mm. Bredvid sjön ligger Älvaboden där skogsälvan Blomma lär dig plantera blommor till bina mm. De sagolika husen runt om i parken är såklart öppna.

Begränsningar
Den magiska pinglan är ett litet armband som barnen får av Tomtemor. I sommar får de vuxna hjälpa barnen tillverka och sätta fast pinglan, naturligtvis under tomtemors påseende. 
Vi kan inte sätta ut pennor i Tomtens hus till önskelistor eller i Skugglandet för Skugglandsspelet. Barnen gärna får ta med önskelistorna hem och fylla i och posta. I Skugglandet kommer en sagofigur stämpla alla färdiga talonger då barnen slutfört alla uppgifter. (Man kan såklart ta med en egen penna om man så önskar).

Hygien
Vi kommer att utöka antalet ställen där man kan tvätta händerna med tvål och vatten. Handspritstationer kommer också finnas runt om i parken vid varje kassa samt som vanligt vid djuren. Vi arbetar kontinuerligt med städning och renhållning av parken under dagen.

Inför ditt besök

Biljetter
För att undvika köer behöver vi att våra gäster köper biljetterna på vår hemsida i förväg.
Då kommer insläppen bli smidiga och ni som gäster kan komma in snabbare i parken och ta er ut till upplevelserna och sagofigurerna i de olika sagomiljöerna. Våra webbiljetter gäller valfri öppen dag.

Antal gäster i parken
Maxantal i parken i sommar är 1500 personer. Tomteland är 18 hektar, 25 fotbollsplaner. Genom att minimera antalet gäster i parken kommer vi kunna leva upp till de rekommendationer och krav som folkhälsomyndigheten ställer. 

Ej förbokning
Du behöver inte förboka ditt besök hos oss.

Kontantfri park
Vi är en kontantfri park i sommar. Vi tar kort och swish på samtliga försäljningsställen.

Restauranger och butiker
Vi kommer ha fler matserveringar och fler sittplatser till matställena både inomhus och utomhus. Vi har också fler butiksställen i parken i sommar för att minska köbildning.

Eget ansvar
Vi är trygg med att du som gäst följer alla rekommendationer och undviker besök om du känner dig sjuk, att du och ditt sällskap håller avstånd till andra sällskap och att du har förståelse för våra anpassningar.

Info
Har du funderingar så hör av dig till oss på fb, info@tomteland.se eller 0250-28770 mån-fre 10-14.

Tillsammans kommer vi få en härlig och sagolik sommar i sagolandet!