Besöksinformation

 

Parkering
Ca 150 m före entrén hittar du den stora parkeringen. 

Skrindor
Finns att hyra i Entrén för 40kr/dag. När man lämnar tillbaka skrindan i entrékassan får man en liten present.

Hundar
Hundar får följa med in i parken men måste hållas kopplade hela tiden och får inte följa med in i husen. 

Har Tomteland eget boende?
-Tomteland har inget eget boende, men vi samarbetar med olika typer av boendeanläggningar som har "Tomtelandspaket" där logi och entré till Tomteland ingår. Kika på vår "Boendesida". 

Ligger Tomteland mitt i Mora?
-Tomteland ligger en kvarts bilresa, ca 17 km, utanför Mora,  i byn Gesunda precis nedanför höga Gesundabergets fot.

Hur lång tid tar besöket på Tomteland?
Vårt programutbud har utökats rejält och mer underhållning och fler sagofgurer än någonsin finns på plats i sagolandet. Vi har program som pågår samtidigt på olika platser i parken. Ex. på Sagotorget, i Skogstomtebyn och i Trollrike. Vi rekomenderar minst ett heldagsbesök. Våra mest populära biljetter är 2dagarsbiljetterna som ger möjligheten att ha god tid att se och uppleva allt på Tomteland. De kostar också bara 20kr extra. Bor man i närheten eller stannar länge i regionen är säsongskortet (+ 50kr på entrébiljetten) eller vårt nya Årskort ett bra alternativ. Se öppettier o priser.

Skötbord och toaletter
Toaletter finns på ett flertal ställen runt om i parken. Skötbord finns vid entrén, tomtemors café och i tomtens verkstad. Toaletter finns utmarkerade i programbladet, det går också bra att fråga nissarna i parken.

Egen Matsäck?
Till Tomteland får man gärna ta med sig egen matsäck.Vid bra väder så kan man ta plats på någon av alla bänkar och bord som finns utomhus i parken, det finns även en slogbod med eldstad vid bakre delen av Aurorasjön.Vi sämre väder kan man förtära sin matsäck i Trollens hus där det även finns en eldstad. Ved finns på plats om man vill grilla korv m.m.

Tillgänglighet & ledsagare
Ledsagare går in gratis mot uppvisande av intyg i entrén. 
Man kan åka ända fram till entrén för att släppa av rullstolsbundna eller de som har svårt att gå.
Parken är handikappvänlig, de flesta vägar i parken är asfalterade och vintertid plogade och sandade. 
De flesta byggnader har behövliga utrymmen, ramper mm. 
Handikapptoalettter finns i entrébyggnaden, Tomtemors café och två vid stora Verkstán. 

Vad är visningsöppet?
parken är öppen men alla sagofigurer och Tomten är på semester. Man kan se parken och alla sagomiljöer, leka i Trollens hus, besöka Häxans hus och Tomten och Tomtemors hus. Café och butiker är öppna. 

Allergi
Vi har både gluten och laktosfria alternativ. Har du frågor gällande matallergier går det bra att kontakta oss på telefon: 0250-28770.

Vad händer vid dåligt väder?
Tomtelands program körs även i dåligt väder. Se till att klä er efter rådande temperatur och nederbörd! Vid extremfall när det är väldigt kallt eller ihållande regn flyttar vi in eller ändrar programmet. 

Kan man bada på Tomteland!
Ja, vi har en alldeles egen badsjö mitt i Tomteland - Aurorasjön. Här finns en liten badvik med sandstrand och härligt svalkande vatten att plaska och simma i.