Om Tomteland

Stig in i en värld fylld av fantasi, trolldom och magi.

Långt inne i de vackra dalaskogarna invid Gesundaberg ligger ett riktigt sagoland. Här bland sjöar och vattenfall ligger  Trollens rike, Älvornas skog och Tomtens egen by med flera spännande platser som du hittills bara besökt i sagorna. Men här är allt på riktigt! Här leker man med Häxan, jagar troll och går på älvavandringar genom skogen. Här är det äventyr och sagor från morgon till kväll.

Självaste Tomten styr över sagolandet och alla sagofigurer och väsen med varsam hand och ett hjärta av guld. I Trollriket lurar den ondskefulle och avundsjuke Trollkungen. Han gör allt för att ställa till oreda och ta makten från de snälla sagofigurerna . Så medan skogstomtarna smyger bakom lingonriset och älvorna dansar mellan träden sätter Trollkungen sina planer i verket. Det blir tomtenissarnas uppdrag att med hjälp av alla besökare sätta stopp för Trollkungens lömska idéer. Ja, i Sagolandet Tomteland har du aldrig en lugn stund, här händer spännande saker hela tiden.

Sommaren 2018 VÄXER SAGOLANDET! Äventyren och upplevelserna blir fler och fler sagofigurer än någonsin finns på plats när du kommer på besök.

I Nisseby huserar Skogstomtar och Näcken. Alven har byggt ett hus på Tomteland. Han har sett spår av drakar och är lite orolig... Kanske får vi veta hur allt hänger ihop genom att följa Drakälvans magiska äventyr. I Älvaskogen möter vi fler älvor både dimälvor och skogsälvor och får se deras små älvaboningar högt uppe bland träden..

Förutom alla musikala sång, dans, teateräventyr på scener och i skogarna i Tomteland finns massor med andra aktiviteter som du som besökare kan göra tillsammans med sagofigurerna. T.ex. våra stora barnfavoriter Bus-och Häxskolor med våra egna busexperter Häxan och Busmössen. Planteringsskola med Nisse Blom, Sagoféns féfabrik mm.

Roliga saker att göra och upptäcka på egen hand sommartid är t.ex. fiske i Aurorasjön, åka trampbåt eller dragpråm, njuta av godsaker i Tomtemors café och Glasseria, klättra i Klätterslottet, gå sagostigen, besöka serieälgen Hälges eget land, åka häst och vagn och besöka Tomtens renar.

Vintertid, då en gnistrande magisk stämning svävar över Tomteland, kan man dansa runt julgranen, åka häst och släde, krama den livs levande snögubben Dusty, njuta av en kopp glögg framför brasan i Storstugan eller provsitta Tomtens fina släde och mycket mer.

I Sagolandet Tomteland är allt på riktigt och vad som helst kan hända. Var så säker på att det gör det också!
Så ta någon hårt i handen och stig in i en värld fylld av fantasi, trolldom och magi.

27 Juli 2017

Om Tomteland
Mikael

Besökare

  • Om Tomteland