Om Tomteland

Stig in i en värld fylld av fantasi, trolldom och magi.

Långt inne i de vackra dalaskogarna invid Gesundaberg ligger ett riktigt sagoland. Här bland sjöar och vattenfall ligger  Trollens rike, Älvornas skog och Tomtens egen by med flera spännande platser som du hittills bara besökt i sagorna. Men här är allt på riktigt! Här leker man med Häxan, jagar troll och går på älvavandringar genom skogen. Här är det äventyr och sagor från morgon till kväll.

Självaste Tomten styr över sagolandet och alla sagofigurer och väsen med varsam hand och ett hjärta av guld. I Trollriket lurar den ondskefulle och avundsjuke Trollkungen. Han gör allt för att ställa till oreda och ta makten från de snälla sagofigurerna . Så medan skogstomtarna smyger bakom lingonriset och älvorna dansar mellan träden sätter Trollkungen sina planer i verket. Det blir tomtenissarnas uppdrag att med hjälp av alla besökare sätta stopp för Trollkungens lömska idéer. Ja, i Sagolandet Tomteland har du aldrig en lugn stund, här händer spännande saker hela tiden.

Sommaren 2019 VÄXER SAGOLANDET SIG ÄNNU STÖRRE!
Äventyren och upplevelserna blir fler, fler nya miljöer väntar och fler sagofigurer än någonsin rör sig i Tomtelands skogar.

Skugglandet Skuggorna tätnar i de mörka delarna av sagolandet. Här blåser farliga vindar och skratt av Vittran och andra onda väsen som dröjer sig kvar mellan träden. Här går man på egen risk.

 Huldrans glänta Som tur är har Huldran slagit sig ner precis utanför Skugglandet. Hon hjälper till att hålla de onda på avstånd. Till sin hjälp har hon Drakälvan och Alven. Här kan du följa med på deras spännande äventyr eller leka och klättra.

Drömängen Skogsnymfenär en sällsynt varelse som visar sig ibland. Har man tur kan man se henne dansa genom Drömängen som ligger i den Förtrollade skogen.

Kläcks drakägget?
En drakhona ruvar sina ägg minst ett år så lagom till sommaren borde drakägget på Tomteland kläckas....

Sagoféns nya hem & äventyr Hälsa på i Sagoféns nya hem i sommar och följ henne på det nya spännande musikaläventyret i Trollrike där Trollkungen regerar.

Roliga saker att göra och upptäcka på egen hand sommartid är t.ex. fiske i Aurorasjön, åka trampbåt eller dragpråm, njuta av godsaker i Tomtemors café och Glasseria, klättra i Klätterslottet, gå sagostigen, besöka serieälgen Hälges eget land, åka häst och vagn och besöka Tomtens renar.

Vintertid, då en gnistrande magisk stämning svävar över Tomteland, kan man dansa runt julgranen, åka häst och släde, krama den livs levande snögubben Dusty, njuta av en kopp glögg framför brasan i Storstugan eller provsitta Tomtens fina släde och mycket mer.

I Sagolandet Tomteland är allt på riktigt och vad som helst kan hända. Var så säker på att det gör det också!
Så ta någon hårt i handen och stig in i en värld fylld av fantasi, trolldom och magi.

27 Juli 2017

Om Tomteland
Mikael

Besökare