Mat & dryck

Sommarkarta.jpg

Verkstán Kök & bar

I en av Europas största knuttimrade byggnader, Verkstan, mitt på Sagotorget ligger Tomtelands största restaurang med sittplatser i två plan. Här finns pannkakor med sylt o grädde, vår vegetarsika lasagne tillagad i vårt kök från grunden samt olika lunchalternativ uppdukat på buffé som ex:

  • * Köttbullar med potatis, gräddsås och rårörda lingon.
  • * Härlig mustig viltskavsgryta.
  • * Jambalaja med ris, grönsaker och kyckling.
  •   Sallader, såser och tillbehör är också uppdukat på buffén.

På Tomteland är vi noga med att informera våra gäster om att ta små portioner och gå fler gånger så vi slipper slänga mat.
På så vis har vi minskat vårt matsvinn med 75%!!! Det är bra för Moder jord!

I Verkstan kök o bar finns också fika för liten och stor.
Tomteland använder i största möjliga mån lokalproducerade matvaror från exempelvis Siljans Chark, Leksands bröd, Mora choklad och Mora bryggeri.

Matbodar och restaurangtält på torget

På Sagotorget finns matbodar där vi serverar grillade hamburgare, korvar och soppor. Matbodarna är öppna de dagar vi har många besökare i parken. På torget finns också vårt restaurangtält med enklare servering och extra sittplatser de dagar då Tomteland har extra mycket besökare vintertid.

Tomtemors Café

På Kullen ovanför Aurorasjön ligger Tomtemors Café där du kan avnjuta goda bakverk, enklare maträtter, pizza, smörgåsar och mycket annat. Här finns också varmkorv vintertid och härlig soppa!

På sommaren utökas caféet med en Glasseria. Här finner du pinnglass, smaskig kulglass och krämig mjukglass med olika tillbehör som strössel och topping.