Mat & dryck

TL1920x800.jpg

Verkstán Kök & bar

I en av Europas största knuttimrade byggnader, Verkstan, mitt på Sagotorget ligger Tomtelands största restaurang med sittplatser i två plan. Här finns barnens favoriter som pannkakor med sylt o grädde, köttbullar med lingon och ett härligt urval av lunchrätter tilllagade i vårt kök. Tomteland använder i största möjliga mån lokalproducerade matvaror från exempelvis Siljans Chark, Leksands bröd, Mora choklad och Mora bryggeri.
 
Våra portioner är lagom stora och vill man ha mer mat är det bara att be om mer. På det här viset har vi minskat vårt matsvinn med 75%!!! Det är bra för Moder jord! 

I Verkstan finns också fika för liten och stor.

Matbod på torget

På Sagotorget finns också Grillboden där vi serverar grillade hamburgare och korv. Grillboden är öppna de dagar vi har extra många besökare i parken. 

sommar-3135_kopia.jpg

Tomtemors Café & Glasseria

På Kullen ovanför Aurorasjön ligger Tomtemors Café där du kan avnjuta goda bakverk, enklare maträtter, pizza, smörgåsar och massor av mumsig glass. Här finner du pinnglass, smaskig kulglass och krämig mjukglass med olika tillbehör som strössel och topping.Här kan du också föra dina egna våfflor som avnjutes med sylt och grädde.