Sagolandets budskap

startimg.jpg

NATUREN * DJUREN * MÄNNISKAN  

 Ur Tomtekraftvisan:
"Ta hand om naturen klimatet och djuren. Var sjyst emot andra och lär av varandra.
Jag tror på mig jag svär, jag är bra som jag är"...

Här på Tomteland pratar vi mycket om hur viktigt det är att vara rädd om varandra och om djuren och naturen. Många av sagofigurerna som bor på Tomteland skyddar naturen, som Alven t.ex. Han kan allt om växterna och talar naturens hemliga teckenspråk. 

Tomten brukar säga att det är viktigt att vi alla tar ansvar för naturen och djuren, för de kan inte tala själva och säga ifrån om de blir illa behandlade. Visa varandra kärlek och respekt är också viktigt och att lära av varandra. Vi är olika och det är bra, säger Tomten. Vi hör ihop allesamman, alla olika människor och djuren och naturen och vi har ett gemensamt hem - Moder jord.

När vi alla mår bra och känner trygghet och kärlek, då mår Moder jord bra och de magiska GODA krafterna växer sig starka.

TOMTEKRAFTEN
Allt börjar med tron på en mycket viktig person, säger Tomten till barnen, nämligen tron och kärleken till sig själv.
Att du är bra, preciiiiis som du är, att du är värdefull och älskad för den du är. Tomtekraft är en magisk kraft som sätter igång att verka när man påminner sig om just de här viktiga sakerna och med Tomtekraften bubblande i sig kan magiska och fantastiska saker hända.

På Tomteland fungerar Tomtekraften alldeles extra bra när alla hjälps åt och framkallar sin Tomtekraft samtidigt - då får vi något som kallas för Jätte-superduper-tomtekraft, och när vi sätter på den då får alla lömska Trollkungar och farligheter akta sig!

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA
Tillsammans är det lättare att göra bra saker för världen. Familjen Collett som äger Tomteland har under många år givit sitt stöd till organisationer som arbetar med att göra vår värld bättre. Alla kan vi vara med och bidra och engagera oss på olika vis. Vi vill tipsa om organisationer som samlar människors engagemang och arbetar för en bättre värld.

greenpeace_logga.png                     Amnesty.png                unicef_varldsforalder.jpg                SOS_barnabyar.png