74C33CCB-6CFF-4966-95DD-0B11675E92C3

Lek & upptäck

Förutom alla aktiviteter och underhållningen i dagsprogrammet finns massor med äventyr att göra på egen hand i parken.

Gå genom Skogstomtebyn, Dimälvornas skog och lek och klättra vid Älvaberget. Besöka Trollrike och Sagotorget och lek och klättra i Skugglandsbyn och spela Skugglandsspelet mot Grymvättarna och Vittran i Skugglandet är ett riktigt äventyr.

Man får heller inte missa att upptäcka och leka i alla de sagolika husen… Skogstomtehuset, Trollens hus, Häxans skojiga stuga, Sagoféns paviljong, Tomten och Tomtemors hus och Alvens spännande hus i Drakland. 

De egna personliga mötena med alla sagofigurer är viktigt för alla små och stora barn. Sagofigurerna träffar man före och efter alla musikaläventyr i mingel och lek & skoj-aktiviteter.

Olika upplevelser sommar, vinter, vår & höst

På somrarna kan du bada, leka eller åka båt i Aurorasjön, leka på alla äventyrsstigar runt om i skogen, plantera blommor med skogsälvorna som du får ta med hem och mycket mycket mer.

På hösten under Spöklovet brukar sagofigurerna tävla i den stora Fellodimestivalen där du får rösta fram vinnaren. Då smyger det också runt en hel del otäcka spöken och vampyrer och flera av dom uppträder med eld och gör akrobatiska konster.

 På vintern kan man förutom att upptäcka alla magiska och gnistrande vintermiljöer, dansa kring den jättestora julgranen på torget, leka i snön med snöälvorna. Upptäcka och leka i sagohusen, besöka Tomten och Tomtemor och skriva önskelistor och få magiska pinglor och leka i de spännande sagomiljöerna på andra våningen i Verkstan. I skymningen går häst och slädturerna genom Förtrollade skogen till ljudet av bjällror.

På våren är det äggjakter runt om i parken under ledning av självaste Påskharen och dagarna avslutas alltid med ett jättelikt Påskdisco och överaskningar till alla barn.