Småtrollens hus header

Lek & upptäck

Förutom alla aktiviteter och underhållningen i dagsprogrammet finns massor med äventyr att göra på egen hand i parken. De egna personliga mötena med alla sagofigurer är viktigt för alla små och stora barn. Sagofigurerna träffar man före och efter de spännande musikaläventyren. Sedan kan man också gå på upptäcktsfärd i de spännande miljöerna. Dimälvornas skog och upplevelsestigarna vid Älvaberget och i Skogstomtebyn. Besöka Trollrike och spela Skugglandsspelet mot grymvättarna och Vittran i Skugglandet är ett äventyr. Man får heller inte missa att besöka och leka i alla spännande sagolika hus… Trollens hus, Häxans skojiga stuga, Sagoféns paviljong, Tomten och Tomtemors hus och Alvens spännande hus i Drakland. 

Beroende på säsong

På somrarna kan du också bada, leka eller åka båt i Aurorasjön, hälsa på djuren, plantera blommor med skogsälvorna som du får ta med hem och mycket mycket mer.

 På vintern kan man förutom att upptäcka alla magiska och gnistrande vintermiljöer, dansa kring den jättestora julgranen på torget, leka i snön med snöälvorna. Upptäcka och leka i sagohusen, besöka Tomten och Tomtemor och skriva önskelistor och få magiska pinglor och leka i de spännande sagomiljöerna på andra våningen i Verkstan. I skymningen går häst och slädturerna genom Förtrollade skogen till ljudet av bjällror.