Nissar och skogstomtar

Dagsprogram

Skogstomtebyn

Äventyr i Skogstomtebyn

Det stora äventyret startar. Lär känna skogstomtarna och älvan Älvira. När den kusliga Näcken dyker upp händer mystiska saker. Tur att skogstomtegumman Tant Tora är med och kan finna på råd.

Uppvärmning i Skogstomtebyn

Nu gäller det att värma upp för en superduperdag tillsammans. Hoppa och skutta och strecha ut som älvor och skogstomtar gör.

Älvornas rike

Älvaberget vaknar

Tamtrollet Flora älskar älvor och är vid Älvaberget när älvorna vaknar om morgonen. Flora vill gärna lära dig allt hon kan om skogsälvor, vad de äter och hur man hälsar på en älva, vad de arbetar med och hur de tar sig fram i skogen. Har du tur kan du få se en älva trolla fram en älvakristall också.

Dimälvornas hemlighet

Följ med skogstomten på vandring in i Dimälvornas skog. Här dansar dimälvorna på morgonen. Har du tur kan du få se Dimälvornas drottning och har du otur hamnar du i älvadans… men hjälps man åt klarar man sig ur knipan. Det är när man hjälps åt som äkta magi uppstår.

Trollriket

Trollsafari

Nu gäller det att värma upp rejält inför det spännande mötet med trollen. Passa på att lära dig trollspråk och magiska trollformler som kan vara bra att kunna när du sedan ska gå på trollsafari. Efter uppvärmningen, ta någon hårt i handen och vandra in i trollskogen. Kom ihåg att man inte får mata trollen! Lycka till.

Tomtekraften i Trollriket

Tomtekraften är en superkraft som man kan lära sig att få här i sagolandet. Upptäck din egen tomtekraft tillsammans med skogstomten och de rara tamtrollen Flora och Kluring. Tomtekraften är bra att ha i alla äventyr på Tomteland men även utanför sagolandets gränser.

Flora & Klurings Trolldisco

Träffa världens goaste och snällaste troll, syskonen Flora och Kluring. De älskar musik, sång och dans. Det gör också de vilda stortrollen i Trollrike och tänk rätt som det är startar det stora trolldiscot.

Trollrikes mäktigaste troll

Skogsälvan Älvira och skogstomtefamiljen Tranas yngste är på uppdrag i Trollrike. Tant Tora från skogstomtebyn har skickat dom att hämta ett trollsvans-hår från det mäktigaste trollets svans. Svanshåret ska de ha för att kunna laga Näckens fiolstråke. Lyckas de inte kommer Näcken att förtrolla alla stackars skogstomtar. Frågan är nu bara vem är Trollrikes mäktigaste troll? Kan det vara Trollkungen?

Trolldrottningen Undah

Trollkungen har länge härskat över alla troll i Trollrike och gång på gång försöker han ta makten över hela sagolandet Tomteland. Ska han lyckas denna gång? Och kommer den lilla skogstomten och älvan lyckas med sitt uppdrag?  Trollkungen kanske inte är mäktigast när allt kommer omkring. Det kanske finns ett troll som är mycket mycket värre…

Sagotorget

Den magiska brygden

Häxan och Sagofén har båda magiska krafter och sina egna olika sätt att tillaga magiska brygder. Frågan är vilka ingredienser som vinner i längden. Rapar på burk eller gnistrande sagopulver

Starka Sagofén

Sagofén har det perfekta stället att gå till när hon känner att hon behöver lite extra styrka.

En höna av en fjäder

På slottet ska prinsessan Fia Lotta och prins Fabian utse sagolandets mest fantastiska husdjur.

Sagotorget slår larm

Skogstomten har hamnat i knipa och kommer till sagotorget för att be om hjälp. Häxan och Sagofén tycker att det är bäst att dra i larmklockorna..

Tomtekraft på Sagotorget

Tomtekraften är en superkraft som man kan lära sig att få här i sagolandet. Upptäck din egen tomtekraft tillsammans med Häxan, Sagofén och trollet Kluring. Tomtekraften är bra att ha i alla äventyr på Tomteland men även utanför sagolandets gränser.

Sagotorgets hjältar

Sagofén, Häxan, Prinsen och Prinsessan hjälper till på sitt vis så att alla spännande äventyr i Trollrike och Förtrollade skogen ska sluta bra. Tur att alla är laddade med både tomtekraft och magiska trollbrygder.

Drakland

Alven kommer till Drakland

Nu har du chansen att träffa Alven medan allt fortfarande är lugnt i Drakland.

Drakträning med Kaldera

Vår stora vackra lavadrake Kaldera älskar att träffa människor och framför allt när de tittar på hur duktig hon är under sina drakträningar. Lär dig massor om drakar och var med och hjälp Alven under träningen.

Drakbebisen Eldar matas

Har du träffat på en Tvetandad-skogsdrake-bebis förut? Lille Eldar är nu hela 2 år gammal och måste fortfarande ha skogsvälling och matas med flaska. Var med och hjälp drakskötarna och Alven.

Alvens magiska pilbåge

Drakskötare Pyr har en dröm om att en dag bli en stor magiker eller åtminstone kunna hantera magiska föremål som Alvens magiska pilbåge.

Drakälvans hemlighet

Någonting har hänt i Drakland. Drakarna är oroliga och vinden har vänt. Drakälvan kommer till undsättning och hjälp, bara det inte är för sent.

Skugglandet & huldrans glänta

Huldran kommer till Gläntan

Huldran är på plats i Huldrans glänta och kan vakta sagolandet mot Skugglandets gränser. Grymvättarna och Vittran är inte långt borta men tack vare vår kloka och trygga Huldra kan ingenting hända, eller?

Huldran & Grymvättarna

Grymvättarna har fått i uppdrag av den grymma Vittran att förstöra och förgöra naturen. Frågan är om Huldran kan få grymvättarna att tänka om.

Grymvättarna härjar

Nu flyger grymvättarna och försöker hindra alla barn att spela Skugglandsspelet.

Kampen i Skugglandet

Den grymma Skuggvittran gör entré och nu gäller det att Huldran och alla barn får grymvättarna att ändra sig och välja rätt så att skogsdryaden Naturia kan komma och läka skogen som Vittran förstört.

Vittran & Grymvättarna härjar

Nu är det full fart i Skugglandet. Grymvättarna och Vittran är värre än värst. Hjälp Huldran att vinna kampen och vinn poäng i Skugglandsspelet för Huldrans lag.

Naturias trädgård

Striden mot Drakjägaren

Drakjägare är grymma varelser som jagar drakar för deras klor och tänder. Alven och Huldran gör allt för att försvara drakarna och den stora striden i Förtrollade skogen börjar

Final i Förtrollade skogen

Så hur slutar alla äventyr i Förtrollade skogen? Blev Drakjägaren som hotade Drakarna i Drakland besegrad? Och lyckades Huldran och barnen vinna över Vittran i Skugglandet? Svaren får du i Förtrollade skogens final.