Evenemang

Gladaskogen_Broschyr_2021_1

En magisk sommar

Våra hjältar Huldran och Alven är tillbaka tillsammans med tamtrollen Flora och Kuring som kan allt om alla spännande nyheter i Trollrike. Trollrike växer och här kan du leka i trollhuset, träffa våra vilda troll i nya trollskogen och nya  spännande upplevelser med alla sagofigurer

Spöklov_2021_150x600px

Häxans spöklov

På Häxans spöklov träffar du flera mystiska figurer från sagans värld. I Felodimestivalen tävlar sagofigurerna i en spännande melodifestival där du får rösta fram vinnaren. Häxan på sitt bästa bushumör och tillsammans med Häxkusinerna, Alven, Huldran, Sagofén, busmössen och Tomten tar dom dig med på nya spännande äventyr.

Sagolik vinter

I de trollska skogarna utanför Mora, bland höga berg, sjöar och vattenfall ligger Tomtelands sagolika världar som Trollrike, Drakland, Skogstomtebyn, Sagotorget, Huldrans glänta, Tomtens by, Sagotorget med Sagoslottet, Sagoféns paviljong och Häxans hus och andra magiska platser som du hittills bara besökt i sagorna. Här träffar du livs levande drakar, troll, tomtar och andra spännande sagofigurer

Vinter_Busmöss_2021_1

Busmössen sportlov

Busmössen bjuder in in till gigantisk sportlovsfest. Massor med galna upptåg bus och skoj väntar. After ski med varm choklad och vispgrädde samt alla sagofigurerna på scenen, pjäxdans och stora musikalteaterföreställningar mm.

påskmontage_horisontell 2021_youtube_2

Sagoféns påsklov

Sagofén bjuder in till sitt Sagolika påskfirande. Med sig har hon Påskharen som naturligtvis har med sig sina spännande påskägg av guld med överraskningar till alla barn. Klä ut dig till påskkärring eller någon annan påskfigur och var med om en spännande och sagolik dag i Sagolandet.

120047297_2746347578928096_5947400187655935743_n

Midvinterblot

Drygt 50 000 personer har sett vikingarna Nökve, Hjorun, Gullvej och Hilldur rocka loss på Tomteland. För 17:e året i rad spelas succéshowen i Tomtens stora Verkstad i skenet från levande ljus och sprakande eldar.

2021 års föreställning blir en ännu Större produktion med nya effekter och en utökad ensemble.
Välkommen till Midvinterblot 2021!

Prins Fabian o Pålle av Pia

Grupper & möten

Tomteland är en fantastisk plats för fester och möten. I vårt 18 hektar stora sagoland är det bara fantasin som sätter gränsen!