Upptäck sagolandet

Året runt

Hos oss händer det en massa spännande saker året runt, magiska somrar, läskiga spöklov, sagolika vintrar, busiga sportlov och fantastiska påsklov! Läs mer här nedan om vad som händer hos oss året runt.

4M3A5560-drakjägaren

Dagsprogram

Trollsafari, matning av drakbebis. På Tomteland får du vara med om en massa spännande saker du aldrig varit med om förut. I dagsprogrammet står allt som händer i de olika sagovärldarna. Psst, om du vill bocka av precis alla äventyr och upplevelser i sagolandet rekommenderar vi ett 2-dagarsbesök!

Skogstomtebyn3

Lek & upptäck

Åk båt eller ta ett dopp i vår sjö. Plantera blommor med skogsälvorna eller spela skugglandsspelet mot grymvättarna…eller varför inte göra allt av det där! Hos oss finns det mycket aktiviteter att göra under ett besök. Lär mer här nedan vad man kan hitta på hos oss.

tomtelandKartaSommar2020Camilla

Karta

Tomteland är stort och här  finns mycket att se och göra. Spana in vår fina handmålade karta så du kan lära dig hitta runt i sagolandet redan nu. Här kan du också läsa mer om Tomtelands olika sagovärldar.

5BF940D2-E557-4447-8FB7-54A357A3BBB5

Sagofigurer

Hos oss bor det massor med olika spännande sagofigurer. Från små älvor till stora troll, busiga möss, drakar, häxor och självklart Tomten och Tomtemor! Klicka gärna på knappen för att få reda på mer om dem.

4M3A6271-Draklandet

Budskap

På Tomteland pratar vi mycket om hur viktigt det är att ta hand om djuren, naturen och varandra och att man är fantastisk och underbar preciiiiis som den man är!
Läs mer om våra budskap och vad vi brinner extra mycket för!

Mat & dryck

Ta en paus och äta något gott från vår restaurang eller café. En kylig dag kan det vara skönt att värma sig med en kopp varm choklad.
 Tagit med dig egen mat? Då är du lika välkommen att komma in på något av våra matställen för att avnjuta den.