Älvor_1920x600px

En magisk sommar!

Sagolandet är större än någonsin!

Om somrarna i sagolandet är fyllda av spänning och magi. Runt om i de förtrollade skogarna väntar sagofigurerna och alla spännande sommaräventyr och aktiviteter på dig.

I Skogstomtebyn startar dagen där får du säkert träffa på skojiga skogstomtar som Torgil Trana och Tant Tora m fl. Straxt intill ligger Näckens sjö där Näcken kan dyka upp med sitt förtrollande fiolspel..

I Älvarike finns två sorters älvor skogsälvorna som bor på Älvaberget och de mystiska dimälvorna som dansar i Dimälvornas skog. Har du tur träffar du kanske också Älvadrottningen där. 

Nedanför Älvaberget glittrar vattnet i Aurorasjön inbjudande. Här kan du både bada och åka båt och dragpråm.

Uppe i bergen som omger Tomteland ligger Trollrike där stortroll och småtroll bor och så den elake Trollkungen Ogab som alltid vill ta makten över hela Tomteland. Trolldrottningen Undah som kommer till Trollrike ibland utmanar Trollkungen i magiska strider.

Nedanför Trollrike ligger Tomtebyn där Tomten och Tomtemor bor i sitt mysiga hus. Här finns också Sagotorget där Sagofén och Häxan, prinsen och prinsessan brukar hålla till. På Sagotorget ligger också Sagoféns paviljong, Häxans hus och kungligheternas stora Sagoslott.

I Förtrollade skogen finns fler sagolika platser att äventyra i. I Drakland är Alven och alla hans drakskötare på plats för att sköta om Tomtelands alla drakar. Drakbebisen Eldar, den söta lilla blåbärsdraken Myrtilus och den stora busiga lavadraken Kaldera. Ibland hotas Draklandets drakar av den mystiske och farliga Drakjägaren.

I Skugglandet härskar Skuggvittran Illvilja, tillsammans med sina flygande grymvättar skräpar de ner och förgiftar skogen. Huldran som håller till i Huldrans glänta straxt utanför Skugglandet behöver all hjälp hon kan för att besegra vittran. Endast då kommer skogsdryaden Naturia fram och kan läka skogen som vittran och grymvättarna förstört. Här i Skugglandet finns Skugglandsbyn där du kan klättra och leka.

I Naturias trädgård bor skogsdryaden Naturia hon är väldigt skygg och visar sig bara för människor när hon läker skogarna.. Då kommer hon fram och spelar så vackert på sin trädflöjt. 

Varmt välkomna till en sagolik sommar på Tomteland, det perfekt sättet att kicka igång barnsemestern på!