fäktning

Om Tomteland

Stig in i en värld fylld av fantasi, trolldom & magi!

Långt inne i de vackra urskogarna invid höga Gesunda berg ligger ett riktigt sagoland. Här bland sjöar och vattenfall finns  Trollens och Älvornas rike,  Förtrollade skogen, Drakland och Tomtens egen by med flera spännande platser som du hittills bara besökt i sagorna. Men här är allt på riktigt! Här leker man med livs levande sagofigurer och får hänga med på spänannde äventyr från morgon till kväll.

Självaste Tomten styr över sagolandet och alla sagofigurer och väsen med varsam hand och ett hjärta av guld. I Trollriket lurar den ondskefulle och avundsjuke Trollkungen. Han gör allt för att ställa till oreda och ta makten från de snälla sagofigurerna.  Så medan skogstomtarna smyger bakom lingonriset och älvorna dansar mellan träden sätter Trollkungen sina planer i verket. Det blir tomtenissarnas uppdrag att med hjälp av alla besökare sätta stopp för Trollkungens lömska idéer. Ja, i Sagolandet Tomteland har du aldrig en lugn stund, här händer spännande saker hela tiden.

Äventyren och upplevelserna blir allt fler och större på Tomteland. Sagolandet växer för varje år som går. Fler nya miljöer väntar och fler sagofigurer än någonsin rör sig i Tomtelands skogar…

Sommartid vimlar skogarna av sagofigurer på magiska platser som Älvornas skog där älvorna bor, Draklandet där Alven finns och drakbebisen bor och Skugglandet där grymvättarna och vittran härskar. I Trollrike får man träffa trollen och Trollkungen och på sagotorget bor Sagofen och Häxan med flera. Huldran vaktar i Huldrans glänta. Somrarna är magiska i sagolandet Tomteland.

Vintertid, då en gnistrande magisk stämning svävar över Tomteland, kan man dansa runt julgranen med Tomtens nissar, åka häst och släde, Äventyra i förtrollade skogen, se de pampiga vinterfolket med kungen och drottningen av vinter och leka med vinterälvorna Gnistra och Sprak. På sagotorget kan man krama den livs levande snögubben Dusty och snömonstret Drivan, njuta av en kopp varm choklad med vispgrädde framför brasan i Verkstan och kliva in i Tomtens och tomtemors mysiga hus.

I Sagolandet Tomteland är allt på riktigt och vad som helst kan hända. Var så säker på att det gör det också!
Så ta någon hårt i handen och stig in i en värld fylld av fantasi, trolldom och magi.