fäktning

Om Sagolandet Tomteland

Tomteland 18 hektar stora sagovärld omfattar unika sagomiljöer och magnifika, sagolika byggnader. Parken ligger strax utanför Mora i hjärtat av Dalarna. I den trollska skogarna bland sagolandets sjöar och vattenfall ligger  Trollens och Älvornas rike,  Drakland, Skugglandet, Förtrollade skogen och Sagotorget med flera magiska platser. Här leker barnen med livs levande sagofigurer och får hänga med på spännande äventyr (musikalteater-föreställningarna) från morgon till kväll. Barnen är äventyrarna och hjältarna i sagovärlden och får på olika vis vara delaktiga i äventyren genom den interaktiva teatern.

“Ta hand om naturen, klimatet och djuren, var juste emot andra och lär av varandra. Tro på dig och lär, du är bra som du är”, det är Sagolandet budskap, och dom genomsyrar många av upplevelserna och är en självklar del av vår sagovärld. 

Tomteland har restauranger med fullständiga rättigheter, serveringar, butiker och caféer runt om i parken. På kvällar och mellan temaparkens säsonger sommar, höst, vår och vinter är Tomteland en unik anläggning för fester och företagsevenemang. Tomteland producerar också temamiddagar, föreläsningar och kvällsshower för en vuxen publik.

Sagolika teamet

Vi är många som arbetar i Sagolandets alla verkstäder och avdelningar året om. 
Ansvariga för varje avdelning:

TEMAPARK & PERSONAL Maria Nygard   
KONCEPT, IDÉ & TEATER Camilla Collett   
TEATERATELJÉER & TEATERVERKSTAD Maria Eld    
  FASTIGHETER & PARKOMRÅDEN  Tommy Collett  
BYGGNATION & TRÄDGÅRD Henrik Nordgren
    
ÄGARE &
PRODUCENTER  familjen Collett

 
Fotografer på webb mm: Andreas Zetterqvist, Lars Berglund, Pia Juhlin, Sara Axelsson, Julius Aspman,
Nicklas Björklund, Jonny Eriksson, Allan Emile Rosenson