Drakland

Häst & vagn

Förtrollande skogen

Drakboet

Stora drakscenen

Alvens hus

Alvens utkikstorn

Alven värnar om naturen och om alla djur. Framför allt är han förtjust i ochkan allt om drakar. Han har sitt hus djupt inne i den Förtrollade skogen och här håller Drakland på att växa fram. Allt fler drakar söker sig nämligen till Tomteland och till Alven som är alla drakars beskyddare. Tre drakar har han nu. Drakbebisen Eldar vars mamma skrämdes bort av Skuggvittran. Eldar som drakbebisen heter måste matas ofta så det är bra att du kommer och hjälper Alven mata den lille.

Kaldera är den nya stora lavadraken som slagit sig ner straxt bakom Alvens hus. Hon är en ung, riktig busig tonårsdrake, bara ett par hundra år gammal. Alven och hans drakskötare har fullt sjå att uppfostra och träna Kaldera, något som man också får hjälpa till med när man besöker Draklandet och Alvens hus.

I Alvens hus finns massor med saker och upptäcka och här bor också den tredje draken. Blåbärsdraken är en minidrake som kläcktes för en tid sedan. Han har byggt sitt bo inne hos Alven och kommer och går mellan blåbärsskogen och sitt bo lite som han vill.