Alven Thinduril

Alven Thinduril är en ras av alvsläktet vars främsta uppgift är att skydda naturen och djuren och de goda väsen som bor i skogen. Kämpar mot ondska och elakhet, och är inte rädd för att möta även de mest mäktiga onda varelser, som trollkungen. Alven är van att vara själv och har en förmåga att skapa ett lugn och trygghet omkring sig. Man kan ofta märka på en skog ifall en skyddsalv bor där, då djuren har ett lugnt beteende och växterna mår bra. 

Han är naturens väktare och kan prata med växter och träd genom naturens teckenspråk. Som tur är kan han också tala människornas språk. Han är sammankopplad med naturen såtillvida att han känner om någon växt mår dåligt. Bryter man av en frisk gren så gör det ont i Alven. Alven är ganska bekymrad över hur naturen mår idag och brukar ofta tala med barnen om saker man kan göra för att moder jord skall må bättre. Alven har ett mäktigt magiskt vapen, sin pilbåge och sina osynliga magiska pilar. Alven skjuter tankar om att vara rädd om naturen och djuren.
Av alla djur är Alven speciellt förtjust i drakar. Tillsammans med Drakälvan har han arbetat för att kalla drakar till Tomteland, drakarnas fristad. Sommaren 2018 lade drakhonan Eira ett stort drakägg utanför Alvens drakhus. Drakbebisen Eldar kläcktes ur ägget 2019 men Eira skrämdes på flykt av Skuggvittran och grymvättarna som flyttat in i Förtrollade skogen / Skugglandet. Alven och hans drakskötare har tagit på sig uppgiften att mata drakbebisen till drakmamman kommer åter. Sommaren 2020 flyttade blåbärsdraken Myrti in i Alvens hus och den stora lavadraken Kaldera bor i stora hagen bakom Alvens hus och brukar dyka upp bakom planket mellan huset och drakboet. Drakar är en rödlistad djurart som även jagas av farliga drakjägare därför har Alven fullt upp att tillsammans med Drakälvan och drakskötarna göra allt för att skydda drakarna på Tomteland.