Det här är Älvorna

Det finns flera släkten av älvor. I älvaskogen bor både skogsälvor och dimälvor. Som de flesta andra magiska figurer är de små i sin naturliga storlek och ser då ut nästan som insekter eftersom de då använder sina vingar och flyger. Älvorna kan förvandla sig och bli lika stora som människor då tappar de flygförmågan men ses då dansa fram mellan träden. Deras skojiga små älvahus sitter långt upp i träden och passar lagom till de små insektsälvorna. De äter aldrig heller i sin stora storlek utan passar på när de är små. Då kan det räcka med en daggdroppe för att släcka törsten och en pytteliten pinne med spunnen, smaskig spindelväv.

Skogsälvorna är nyfikna och spralliga och älskar att dansa mellan träden i Älvaskogen. De har ett speciellt visselspråk men har även lärt sig lite människospråk. De har ofta färgstarka lite växtliknande kläder och när de flyger runt i sin lilla storlek kan de lätt förväxlas med färgstarka trollsländor.

Dimälvorna är svala och mystiska de är färglösa insektsliknande varelser när de är små och bor i puppliknande älvabon som sitter högt upp i träden. Dimälvorna kan också förvandla sig till dimma, sk älvarök. Kanske har du ngn gång sett sådan dimma på en äng en tidig morgon. Då kan du göra älvatestet. Vänd dig mot dimman och blunda. Börjar det pirra i magen är det älvor i dimman.

Missa inte att gå på älvavandring när du är på Tomteland där har du stor chans att se och lära dig mer om älvorna.