Sagotorget

Aurorasjön

Tomtemors café

Sagoslottets stora scen

Häxans hus

Verkstán

Häst & vagn

Mitt i hjärtat av Tomteland ligger Sagotorget. Här finns den stora midsommarstången på sommaren och 
och den gnistrande julgranen vintertid. Här hittar man mestadels Häxan och Sagofén och Busmössen och Prins fabian och Prinsessan Fia Lotta med flera sagofigurer. Här händer en massa skojiga saker hela dagen. Underhållning, äventyr och aktiviteter. Kika i programmet så ser du allt som händer här under dagen.

Häxans hus

Häxans hus är inte som andra! Här finns en massa konstiga saker som bara en riktig häxa har i sitt hem. Kökeeln för hemliga häxbrygder, skafferiet med råttsvansar och torkade spindlar och annat gott. I hallen finns hennes magiska skor, sjumilastövlarna, hattar och natruligtvis, Häxans favoritkvast Brutte.

Sagoféns paviljong

Precis intill glittrande Aurorasjön ligger Sagoféns paviljong. Här träffar du säkert på Sagofén som med sin sagopulverkvarn maler det magiska sagopulvret som är den magiska ingrediensen i all världens sagor. Sommaren 2019 öppnar sagofén dörrarna till sitt hem. Stig in i sagoféns värld av sagor och spännande saker. Här kan du också leka och prova sagoféns kläder …

Tomten & Tomtemors hus

I Tomtens och Tomtemors hus kan du se hur de har det hemma hos sig. Här finns många spännande rum att uppleva.

Det sagolika sovrummet
Här inne kan du se den mysiga sängen med det färgglada lapptäcket och den vackra sänghimlen. Tomtens potta står gömd under sängen och hans och Tomtemors nattkläder hänger på en krok bredvid sängen. De varma och stora ulltofflorna ligger som vanligt på sängkanten.
Vill du veta hur en riktig Tomte sover? Lägg dig en stund på sängen och prova!

Önskerummet
I önskerummet går nissarna igenom önskelistorna på nätterna samtidigt som de slår in presenterna och bockar av dem. På ett litet bord ligger Tomtens stora gästbok där du kan skriva ditt namn.

Det doftande köket
I fönstret står godisburkarna fyllda med polkagrisar och annat smaskigt, och i Tomtens skafferi doftar det av kanel, kardemumma och andra goda kryddor som hör julen till. I den lilla öppenspisen har morgongröten tillagats av Tomten själv, och han har självklart kryddat den med sin alldeles speciella hemliga grötingrediens.